Svensk storbank roser Torms restrukturering

Svenske Handelsbanken har genindledt sin analysedækning af rederiet Torm, efter at der er blevet gennemført en stor restrukturering af selskabet, som dermed blev reddet på målstregen.

Rederiet Torm fik i 2015 et overskud på 127 mio. dollar før skat og et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 210 mio. dollar. Det fremgår af Torms årsregnskab for 2015 tirsdag morgen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup

Og det er umiddelbart positive ord, banken har at sige om Torm, der får anbefalingen "køb" og et kursmål på 110 kr.

- Torm har i dag hele sin eksponering mod produkttanksegmentet. Dette segment vokser rent volumenmæssigt med omkring 5 pct. per år. Produkttank var det shippingsegment, hvor efterspørgslen var stærkest i 2015, og vi venter også en relativ outperformence til andre segmenter i 2016, skriver banken i en kommentar onsdag.

- Efterspørgslen vokser pænt som følge af den lave oliepris, højere raffinaderi-marginaler og generel økonomisk vækst. Vi venter, at produkttankraterne vil være på 18.000 dollar per dag i år, solidt over Torms break-even niveau, som ligger på 13.000 dollar per dag, fortsætter banken.

Handelsbanken vurderer, at den indre værdi per aktie (NAV) vil være steget til 127 kr. per aktie ved udgangen af 2016 - understøttet af et stærkt rateniveau og solide pengestrømme.

Blandt andet derfor er det bankens vurdering, at Torm handler med en for stor rabat til sektoren, og det udløser købsanbefalingen.

Investorerne synes enige i den vurdering onsdag morgen, hvor Torm-aktien stiger med 2,1 pct. til 82,15 kr.