Svensk storbank overgår forventningerne i nyt regnskab

Den svenske bank Skandinaviska Enskilda Bank (SEB) har klaret sig bedre end forventet i 2015. Det fremgår af bankens regnskab for fjerde kvartal.

Den svenske bank Skandinaviska Enskilda Bank (SEB) har klaret sig bedre end forventet i 2015, viser bankens regnskab for fjerde kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK SANDBERG

Driftsresultatet i fjerde kvartal endte på 5,5 mia. svenske kr., og det er 9 pct. højere end de 4,9 mia. svenske kr., der blev forventet af analytikerne ifølge data indsamlet af Bloomberg.

Bestyrelsen foreslår et udbytte på 5,25 svenske kr. per aktie, og det er højere end analytikernes bud. De forventede ifølge Bloomberg et udbytte på 5,00 svenske kr. per aktie.

»I et exceptionelt år med høj volatilitet og negative renter, har vi fortsat med at støtte vores kunder. De skiftende markedsforhold har påvirket vores kunders adfærd, og det har ansporet en efterspørgsel efter hedging-produkter, samtidig med at IPO-markedet oplevede rekordaktivitet,« siger bankens direktør, Annika Falkengreen, ifølge Bloomberg News.

SEB-aktien faldt onsdag med 0,5 pct. til 79 svenske kr.