Svensk sportskæde opgiver sine danske butikker

Stadium, der er Sveriges største kæde af sportsbutikker, har solgt sine danske butikker til jyske Sport24.

Stadium lukker sine danske butikker med udgangen af september, og fra 1. oktober overtager den jyske kæde Sport24 lejemålene. Pressefoto: Stadium Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man tidligere har købt sit løbetøj, sportstasker eller fodboldstøvler i den svenske kæde Stadiums butikker i Danmark, skal man fremover lede efter Sport24's logo.

Stadium lukker sine danske butikker med udgangen af september, og fra 1. oktober overtager den jyske kæde Sport24 lejemålene, oplyser Stadium i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at den danske satsning ikke har skæppet tilstrækkeligt i kassen.

- I 2016 har vi gennemført nyetableringer i både Sverige og Finland og åbnet vores tredje butik uden for Norden i Hamburg. Salget i Danmark er dog ikke steget i takt med forventningerne, siger Karl Eklöf, administrerende direktør for Stadium.

- Derfor traf Stadiums ledelse i juli 2016 en strategisk beslutning om at forlade markedet, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Aftalen med Sport24 faldt på plads 22. juli. Salget skal dog fortsat godkendes af konkurrencemyndighederne.

Den jyske kæde overtager både butikker og personalet. Sport24 har i dag 45 butikker i Jylland og på Fyn, men den har ikke stået stærkt i København.

Det håber Henrik Bruun, administrerende direktør og hovedaktionær i Sport24, at der vil blive lavet om på med den nye aftale.

- Med opkøbet af de syv Stadium-butikker og især med overtagelsen af de københavnske butikker har vi nået målet om at blive en landsdækkende sportskæde hurtigere end forventet, siger han i pressemeddelelsen.