Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det svenske energiselskab Vattenfall, der konkurrerer med danske Ørsted inden for havvind, løftede omsætningen i andet kvartal, mens driftsoverskuddet omvendt blev mindsket.
I april, maj og juni omsatte selskabet for 31,96 mia. svenske kr., og det er en fremgang fra de 29,31 mia. svenske kr., Vattenfall kunne fremvise på den post i andet kvartal sidste år.
Driftsresultatet, EBIT, faldt omvendt til 2,78 mia. svenske kr. fra 4,40 mia. svenske kr. i perioden året forinden, og i regnskabet fremgår det, at det var varmeforretningen, der bidrog negativt i kvartalet, hvilket blev delvist opvejet af et mere positivt resultat i vindforretningen på trods af lavere vindhastigheder.
I vindforretningen lød omsætningen på 2,61 mia. svenske kr. mod 2,05 mia. svenske kr. i andet kvartal af 2017, og det underliggende driftsresultat hoppede i samme periode til 597 mio. svenske kr. fra 193 mio. svenske kr.
I andet kvartal af 2018 endte det svenske statsejede selskab desuden med en elproduktion fra vindforretningen på 1,6 terawatt-time (TWh), hvilket er en smule lavere end sidste års 1,7 TWh.
- Omsætningen og det underliggende driftsoverskud steg som et resultat af ny kapacitet og positive priser og valutaeffekter. Elproduktionen faldt som en konsekvens af lavere vindhastigheder på tværs af alle markeder, skriver Vattenfall i regnskabet om denne del af forretningen.
Vattenfalls nuværende fem hovedmarkeder for vind er Sverige, Danmark, Storbritannien, Holland og Tyskland, men selskabet har også nye markeder som Frankrig og Polen i kikkerten.
I Danmark skal Vattenfall frem mod 2022 bygge havvindmølleparken Kriegers Flak i Østersøen, mens selskabet også står bag landvindmølleparken Klim, der ligger i Jammerbugt Kommune.
Vattenfall har også aktiviteter inden for blandt andet solenergi, vandkraft, kernekraft, eldistribution og varme.
/ritzau/FINANS