Svensk mor har verdens hurtigste internet

Sigbritt Löthberg har fået foræret en internet-opkobling der er 5.000 gange hurtigere end de bedste danske ADSL-linjer. Den glade giver er hendes søn – den svenske internetpioner Peter Löthberg, der vil vise de traditionelle teleselskaber, at de tænker gammeldags...

Foto: DES JENSON
Sigbritt Löthberg har den hurtigste internetopkobling en privatperson nogensinde har haft. Den er på 40 Gbit/s og kan blandt andet hente en dvd-film i høj opløsning på to sekunder. Og så kræver den en monster-router, der fylder et helt skab.

Med gaven til sin mor, der bor i Karlstad i Sverige, vil sønnen, Peter Löthberg, vise, hvor hurtigt vi kan blive koblet op på nettet, hvis blot vi anvender optiske fibre, skriver ingeniøren.dk.

Peter Löthberg er i Sverige kendt som internettets far, fordi han har været med til at grundlægge både landets første internetudbyder, Swipnet, og universiteternes netværk, Sunet. Desuden er han kendt for at være åbenmundet, han er blevet smidt ud af det nationale teleselskab Telia, og moderens rekord-internetforbindelse er en hilsen til de traditionelle teleselskaber, skriver ingeniøren.dk.

”Jeg vil vise, at der findes andre veje at gå end de gammeldags metoder som kobber og radio, der savner fiberens ubegrænsede muligheder,” siger Peter Löthberg, der til daglig bor i Silicon Valley, hvor han driver sit eget firma og arbejder for blandt andre Cisco og teleselskabet Sprint.

Sigbritt Löthberg ved ikke, hvad hun skal bruge den hurtige forbindelse til.

”Jeg har ikke engang haft en computer før, og så kommer han med det her. Man ved aldrig, hvad han finder på ,” siger hun til en svensk lokalavis.

Læs hele den tekniske forklaring på Ingeniørens hjemmeside.