Svensk mobilgigant fortsat under pres

Ericssons sidste 2014-kvartal blev ikke så godt som ventet, selv om milliardoverskuddet er hjemme.

Der hænger stadig mørke skyer over den svenske mobilgigant Ericsson, som dog melder om vækst i Europa og Asien. Arkivfoto: Jessica Gow, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jessica_Gow
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der hviler stadig et stort pres på den internationale telebranches investeringer, og det mærker den svenske mobiludstyrsgigant Ericsson, hvis indtjening i oktober-december faldt med 30 procent i forhold til året før.

Ericsson, gennem hvis mobilnet omkring 40 procent af verdens mobiltrafik går, sikrede sig et overskud på 6,3 milliarder svenske kroner, efter at salget var steget en anelse til 68 milliarder kroner.

Salget i Mellemøsten, Europa og Asien går nu bedre, mens der fortsat er tilbagegang i Nordamerika.

Bedre indtjening

»Salget af mobilt bredbånd voksede både i forhold til samme kvartal sidste år og i forhold til foregående kvartal, hvor vi fortsatte med at levere ud fra tidligere indgåede nøglekontrakter. Disse kontrakter bidrog til salgsvæksten i Kina, Taiwan, Japan, Indien og dele af Europa,« siger Ericssons topchef, Hans Vestberg, i en kommentar til regnskabet.

Salget i Vest- og Centraleuropa steg med 17 procent, i Mellemøsten med 16 procent og i Indien med 20 procent. I Nordøstasien, som omfatter Kina, gik det syv procent frem.

Den svenske gigant, som for snart et år siden mistede kontrakten på at stå for TDCs mobilnet i Danmark, er i færd med et omfattende spareprogram, som i 2015 skal nedbringe omkostningerne med tre-fire milliarder svenske kroner.

Indtjeningsmargenen landede på 36,6 procent og dermed lidt højere end ventet, så Ericssons aktionærer tilgodeses da også med ekstra 40 øre oven i de 3 kroner, som var forventet.