Svensk minister: Nyt om PostNord fredag eftermiddag

Fredag eftermiddag vil der komme nyt om PostNord på et pressemøde i Sverige. Det sker samtidig med, at den svenske erhvervsminister medgiver, at den danske division er i akut pengemangel.

PostNords fremtid vil måske blive afklaret fredag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Efter lang tids usikkerhed kan der meget vel komme afgørende nyt om PostNords fremtid fredag eftermiddag.

Ifølge svenske medier - heriblandt Svenske Dagbladet - har Sveriges erhvervsminister Mikael Damberg indkaldt til pressemøde klokken 15 senere i dag, hvor der vil være nyt om det trængte postvæsens fremtid.

Samme medie kunne tidligere fredag fortælle, at Mikael Damberg erkender, at den danske del af PostNord er i akut pengemangel.

»Hvis der ikke kommer en finansieringsløsning på plads, ser det meget dårlig ud for den danske del af virksomheden,« siger ministeren til det svenske medie.

Sidste fredag erfarede en lang række medier - herunder Berlingske - at PostNords danske afdeling allerede reelt står med en tom pengekasse i løbet af et par uger.

Det var i hvert fald, hvad Folketingets postordførere blev orienteret om på et fortroligt møde i Finansministeriets sidste fredag. Senere fredag eftermiddag afkræftede Finansministeriet, at det skulle være tilfældet - en udmelding der står i kontrast til de seneste forlydender fra den svenske erhvervsminister.

I 2016 tabte den danske del af PostNord 1,4 milliarder kroner, og postkoncernen har udarbejdet en redningsplan, der efterlader en regning på på 2,3 milliarder kr, som de to ejere - Sverige og Danmark - skal finde ud af at fordele mellem sig.

Svenske medier har tidligere beskrevet forhandlingerne som værende i hårdknude, og spekulationerne om et dårligt forhandlingsmiljø blev ikke mindre, da det tilbage i september forlød, at Sverige barsler med et søgsmål mod Danmark.

Forventeligt vil det senere fredag stå klarere, hvordan forhandlingerne skrider frem, og om de to parter er blevet enige om aftale, der kan sikre PostNords fremtid.