Svensk milliardær sætter to danske oliefelter til salg

Det svenske olieselskab PA Ressources er ved at afvikle sin forretning, og det indebærer et salg af to danske oliefelter, de selv var med til at finde i Nordsøen i 2011.

Det svenske selskab PA Ressources er under afvikling, og det indebærer salg af to oliefelter i Nordsøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det svenske olieselskab PA Ressources i løbet af de kommende måneder afvikler sine forretninger, indebærer det et salg af to danske oliefelter.

Det bekræfter selskabet selv over for Dagbladet Børsen.

PA ressources har været i Danmark siden 2006 og gjorde fund i to oliefelter - Lille John og Broder Tuck - i 2011, som de ejer en fjerdedel af.

Olieselskabet Gunvor Group, der bliver drevet af oliemilliardæren Torbjörn Törnqvist, er den største aktionær i PA Ressources, og det var Törnqvist, der tidligere på efteråret begærede det svenske firma konkurs, hvilket han dog omstødte igen kort efter. I stedet indledte selskabet en proces, der indebærer salg af alle aktiviteter, inden det forventeligt lukker ned ved årsskiftet.

Samlet set har PA Ressources engagement i Danmark været en dårlig forretning, skriver Børsen, men selskabet udtrykker alligevel stolthed over sit bidrag til det danske olieeventyr.

»Vi er stolte over at have gjort to potentielt kommercielle fund i et område, hvor det er blevet yderst vanskeligt at finde nye kommercielle aktiver,« siger Petter Hjertstedt fra PA Ressources afdeling for investorrelationer.

PA Ressources aktier er de seneste styrtdykket. På to år er kursen således faldet fra 125 svensker kroner til under 5 kroner per aktie.