Svensk kritik preller af på Danish Crown

Selv om den svenske dagligvarekæde City Gross med 36 butikker og omkring 20 af ICAs købmænd boykotter dansk svinekød, ryster det tilsyneladende ikke slagteriselskabet Danish Crown.

Pressechefen tilføjer, at Danish Crown fortsat sælger »ganske pæne mængder svinekød« til Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I selskabet hovedsæde i Randers er det meldingen, at selskabet naturligvis oplever udsving i eksporten til Sverige. Hvor meget, der kan sælges, svinger fra uge til uge. Bal-laden i Sverige og detailbranchens øgede krav om mere dyrevelfærd i danske svinestalde har stort set ingen økonomisk effekt på slagteriselskabet afsætning.

Om konsekvensen af den voldsomme svenske mediekritik af dansk svinekød og et marked, hvor foreløbig et tocifret antal dagligvarebutikker boykotter dansk svinekød, siger Danish Crowns pressechef, Jens Hansen:

»Nedgangen i salget er ikke i en størrelsesorden, som økonomisk påvirker os mærkbart. Salget i Sverige har altid været præget af kampagner, så afsætningen svinger meget fra år til år. Men taler vi om mængder, er det ikke ret meget, det svinger. Vi ser ikke nogen tendens til et faldende salg. Hvis vi har mistet lidt, er det på kampagnesalg. Men vi har stadig en stabil afsætning til Sverige,« fastslår Jens Hansen.

Pressechefen tilføjer, at Danish Crown fortsat sælger »ganske pæne mængder svinekød« til Sverige.

Sidste år lå Danmarks samlede eksport af svinekød til Sverige på 1,2 milliarder kr. Ifølge Danmarks Statistiks seneste opgørelse eksporterede danske slagterier i maj måned i år omkring 800 ton mindre svinekød, dvs. udskæringer, til Sverige sammenlignet med samme måned sidste år. I perioden januar-maj 2014 lå Sveriges-eksporten på 11.548 ton.