Svensk krimiforfatter starter investeringsfirma for kvinder

Den svenske krimiforfatter Camilla Läckberg foretager nyt karrierevalg. På Kvindernes kampdag.

Den svenske krimiforfatter Camilla Läckberg. Fotograferet i Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På dagen - den 8. marts - hvor kvinder kæmper, fejres, debatterer og meget andet, sprang Camilla Läckberg ud som investor. Firmaet Läckberg/Saliba vil hovedsageligt investere i kvindefremmende projekter eller startups, hvor det er en kvindelig iværksætter, der står bag.

»Både Christina og jeg har i øjeblikket et rum, hvor vi kan påvirke samfundet. Men det har krævet hårdt arbejde at bringe os her, og dørene er blevet lukket, fordi vi er kvinder. Vi har været i stand til at ændre vores egne forhold, og nu ser vi, at vi kan gøre det for andre kvinder i større skala end før. I sidste ende ønsker vi, at vores døtre og vore sønner vil have de samme vilkår og muligheder - uanset køn,« siger Camilla Läckberg.

Det er mediet driva-eget.se, der fortæller historien om forfatteren, der blandt andet står bag serien om Erica Falck og hendes mand, Politibetjenten Patrik Hedström, som blev, før hun arbejdede som forfatter, uddannet civiløkonom.

Som navnet på firmaet - Läckberg/Saliba - antyder, så er Camilla Läckberg ikke alene om det nye foretagende. Virksomheden er startet sammen med Christina Saliba, og hun udtaler følgende:

»Entrepreneur-miljøet i Sverige er stærkt, men det er utroligt frustrerende at se, hvor lidt den kvindelige kapacitet udnyttes af virksomheder; Det er naturligvis en personlig overbevisning for mig og Camilla, men også en skamløs forretningslogik: Vi målretter os mod uudnyttet talent og uudforskede forretningsmuligheder. Hele min iværksættererfaring siger mig, at ændringen skal ske fra toppen før reelle forandringer er mulige. Derfor er vores fokus på kvindelige ejerskaber indlysende,« siger Christina Saliba.

Første investering fra firmaet bliver i mobilspillet iGotcha, der drives af iværksætteren Susanne Birgersdotter.