Svensk køkkenproducent stiger pænt efter positivt regnskab

Mandag er en god dag for den svenske køkkenproducent Nobia, som stiger 3,7 pct. til 99,10 svenske kr. efter et pænt regnskab for årets andet kvartal.

FOTO: Nobia, HTH presse foto. www.nobia.com Fold sammen
Læs mere

Navnet Nobia ringer måske ikke den helt store klokke for mange danskere, men alligevel vil der være formentlig være mange rundt om i de danske samtalekøkkener, som dagligt omgiver sig med selskabets produkter. Nobia står nemlig bag kendte køkkenmærker som HTH, Invita, Kvik og JKE Design.

Nobias nettoomsætning steg i andet kvartal til 3575 mio. svenske kr. mod 3007 mio. i samme kvartal året før. Der var estimeret en omsætning på 3531 mio. svenske kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra SME Direkt.

Nettoresultatet viste et plus på 289 mio. svenske kr. mod estimerede 267 mio. kr. Året før lød nettoresultatet på 192 mio. svenske kr.
Selskabet skriver i meddelelsen, at resultatet er påvirket positivt af valuta og købet af Rixonway Kitchens.
Nobia forventer at kunne opnå en driftsmargin på 10 pct. i 2016, hvis den nuværende markedssituation fastholdes. I det netop afsluttede kvartal var driftsmarginen godt 11 pct. I andet kvartal 2014 var marginen 9,7 pct.