Svensk kaffekæde kommer til København

Den svenske kaffekæde Espresso House åbner til foråret en kaffebar på Rådhuspladsen. Bag kæden står JAB Holding, der også ejer Baresso Coffee, men ambitionen er, at de skal komplimentere hinanden snarere end at stjæle kunder fra hinanden.

Københavnerne har de seneste år fået stadig flere kaffebarer at frekventere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kaffetørstige københavnere vil i løbet af de kommende måneder kunne føje nok en kaffebar til det svulmende udbud i hovedstaden, hvor antallet af serveringssteder med det sorte guld i fokus har været støt stigende.

Det er den svenske kæde Espresse House, der til foråret åbner en kaffebar på Rådhuspladsen, oplyser Baresso Coffee i en pressemeddelelse.
»Kampen om kaffegæsterne er over de seneste år øget betragteligt i vores branche. Sammen med vores svenske kolleger ser vi nu frem til få endnu bedre fat i det danske marked,« lyder det fra Nickolas Krabbe Bjerg, der er CEO i Baresso i samme meddelelse.

Begge selskaber blev i løbet af sommeren opkøbt af det tyske investeringsselskab Jab Holding. Prisen for Baresso løb angiveligt op i et trecifret millionbeløb, mens det tyskerne eftersigende måtte punge ud med i omegnen af to milliarder for at overtage Espresso House.

Espresso House har etableret sig som nordens største kaffekæde med 187 kaffebarer i Sverige, 23 i Norge og tre i Finland, og planen er at ekspandere yderligere i Norden henover 2016.

Baresso skriver selv, at det er et led i en »dual brand strategi«, og forventningen er altså ikke, at de to kæder skal konkurrere mod hinanden.

I forbindelse med opkøbet af Baresso i sommers slog Jab Holding selv fast, at den danske kaffekæde »komplimenterede« de kaffeforhandlere, man allerede havde i butikken.

»Baresso Coffee komplimenterer vores portefølje af førende premium kaffe-retailers rundt i verden. Baresso er den førende brandede kaffebarkæde i Danmark, repræsenteret på nøgleplaceringer med en imponerende brandkultur og en stærk ledelse. Sideløbende med vores nyligt annoncerede overtagelse af Espresso House i Sverige, mener vi, at vi sammen med Baressos ledelse, kan drive udviklingen af virksomheden langt videre,« sagde Jab selv om købet af den danske kaffekæde.

Espresso House oplyser på sin hjemmeside, at man byder på kaffe af »høj kvalitet« og et udvalg af kolde drikke, mad og bagværk. Den svenske kaffekæde beskæftiger i omegnen af 2.000 medarbejdere.