Svensk industrikoncern tager milliarudgift til optimering

Svenske Sandvik, der blandt andet laver værktøj og maskiner og ligesom FLSmidth leverer produkter og services til den globale mineindustri, oplyser torsdag, at resultatet for fjerde kvartal vil blive belastet af en engangsomkostning på 1550 mio. svenske kr., hvoraf 552 mio. svenske kr. vil påvirke pengestrømmene.

Svenske Sandvik, der blandt andet leverer produkter og services til den globale mineindustri, oplyser, at deres resultat for fjerde kvartal vil blive belastet. Fold sammen
Læs mere
Foto: RIO TINTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkostningerne hænger sammen med gennemførelsen af tiltag til forbedring af selskabets indtjening, og selskabet oplyser i torsdagens meddelelse, at det har identificeret yderligere strukturelle effektiviseringstiltag, der vil generere årlige besparelser på omkring 500 mio. svenske kr., inklusive tredje og sidste fase af selskabets supply chain-optimeringsprogram.

- Det totale supply chain-optimeringsprogram vil reducere antallet af produktionsenheder med 23, på linje med de originale mål for fortsatte aktiviteteer. Vi vil opnå betydelige effektiviseringsforbedringer som et resultat af reduktionen i vores omkostningsbase over tid, siger Sandviks topchef, Björn Rosengren, i meddelelsen.