Svensk hvidevaregigant med milliardunderskud

Svenske Electrolux, der er bedst kendt for sine køleskabe, har ikke haft et imponerende 2013. Det viser regnskabet for fjerde kvartal.

Electrolux AB er en svensk industrikoncern, der producerer hvidevarer, husholdningsmaskiner og elektriske apparater til professionelt brug, bl.a. storkøkkener og vaskerier. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen på 28,9 mia. skr. var noget under markedets forventninger ifølge SME Direkt på 29,4 mia. kr. mens resultatet før og efter skat landede på minus 1322 og 987 mio. skr. Her var ventet noget mere begrænsede tab på 736 og 605 mio. skr.

Ekstraordinære poster belastede regnskabet med 2393 mio. skr., langt mere end de ventede 1919 mio. skr., mens valutaudsving havde en negativ effekt på 442 mio. skr.

Regnskabet er dog ikke lutter isklumper. For 2014 øger Electrolux sine forventninger til efterspørgslen i Europa, så de nu er positivt. Generelt venter Electrolux en stigning i efterspørgslen på hvidevarer på 4 pct. i 2014.


Electrolux AB er en svensk industrikoncern, der producerer hvidevarer, husholdningsmaskiner og elektriske apparater til professionelt brug, bl.a. storkøkkener og vaskerier. Electrolux sælger mere end 40 mio. produkter i 150 lande årligt.