Svensk byggekæmpe tjener godt i Danmark

NCC-koncernen solgte mere og øgede samtidig indtjeningen per solgt krone. Ordrebøgerne krympede dog i løbet af året.

"Vi oplever stadig, at markedet giver god grund til at tro på fremtiden, uden at vi af den grund forventer en markant udvikling i 2013. Beslutningsprocesserne er fortsat meget lange, men vi oplever, at vi har en god dialog med de kunder, der er i markedet,” siger Klaus Kaae fra det største danske NCC-selskab, NCC Construction Denmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenskejede entreprenør og byggeudvikler NCC formåede at øge såvel indtjening som omsætning i i Danmark i 2012.

Omsætningen steg næsten en femtedel til 5,7 mia. kr. - selv om bygge- og anlægssektoren under ét døjer med den laveste aktivitet i næsten 30 år.

Samtidig var der godt styr på projekterne hos NCC i Danmark, som mere end tredoblede driftsresultatet (EBIT) til godt og vel en kvart milliard kroner. Dermed blev driftsmarginalen forøget til 4,4 fra 1,5 procent af salget.Et af de få minusser ved NCC-regnskabet er, at der kom færre ordrer ind i løbet af året - og ved nytår udgjorde ordrebogen 3,1 mia. kr. eller knap syv procent mindre end ved indgangen til 2012."Vi oplever stadig, at markedet giver god grund til at tro på fremtiden, uden at vi af den grund forventer en markant udvikling i 2013. Beslutningsprocesserne er fortsat meget lange, men vi oplever, at vi har en god dialog med de kunder, der er i markedet,” siger Klaus Kaae, administrerende direktør i det største hjemlige NCC-selskab, NCC Construction Denmark.

Den største byggekoncern, MT Højgaard, har derimod store problemer med sin indtjening og forhøjede i sidste uge skønnet for sit 2012-underskud og varslede noget lavere omsætning i 2013.

NCC i Danmark indgår i den svenske, børsnoterede byggegigant, som på årsbasis omsætter for næsten 50 milliarder danske kroner og har aktiviteter i Norden, Tyskland, Baltikum og Rusland.