Svensk BP-formand i farezonen

Kampen om placering af ansvaret for oliekatastrofen i den Mexicanske Golf bliver nu mere beskidt. Svensk BP-formand risikerer fyreseddel.

BP's svenske formand, Carl-Henric Svanberg, bliver nu opfordret til at trække sig af anonyme ledende medarbejdere i oliegiganten. Hans takling af oliekatastrofen i den Mexicanske Golf har været for dårlig, lyder kritikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BP's svenske bestyrelsesformand Carl-Henric Svanberg har ikke passet sit arbejde ordentligt under oliekatastrofen i den Mexicanske Golf. Derfor bør han træde tilbage. Det mener flere højtplacerede ansatte i oliegiganten i følge unavngivne kilder i den engelske avis Independent on Sunday.

"Olieudslippet er en katastrofe for BP og for verden. Men den er blevet forværret af sammenbruddet internt i BP, hvor kommunikationen har været forfærdelig dårlig. Svanberg burde havde været det, sammen med adm. direktør Tony Hayward, og vist verden, at BP gør alt hvad der er muligt for at rydde op og betale nødvendige erstatninger. Han burde havde været med præsident Obama ude ved kysten, men han ses ingen steder. Det er en fiasko for os," lyder det fra den anonyme ledende ansatte i BP til Independent on Sunday. 

Læs også:
Internettet søler BP til i olie

BP's presseafdeling afviser over for avisen de hårde beskyldninger.
 
"Alle i BP støtter formanden - han har en god relation til de øverste chefer og den øvrige bestyrelse," lyder det i en kommentar fra presseafdelingen.

Carl-Henric Svanberg tiltrådte som formand for BP i juni 2009. Inden da var han direktør i Ericsson og bestyrelsesformand for SonyEricsson.