Svensk bank forbedrer sig i Danmark

Svenska Handelsbanken klarede sig bedre i Danmark i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Driftsoverskuddet i Danmark blev 184 mio. skr. mod 161 mio. svenske kroner. De samlede indtægter steg til 430 mio. skr. fra 394 mio. skr. Her var især højere renteindtægter ansvarlige, og det forklarer banken med store udlånsvolumener.

Den gennemsnitlige udlånsvolumen i tredje kvartal var på 53,8 mia. kr. - en stigning fra 45,2 mia. kr. i samme kvartal et år tidligere. Det er især udlån til virksomheder, der er stigende hos Handelsbanken.

Omkostningerne blev desuden skåret ned med 20 mio. skr., da de faldt til 223 mio. skr.

Banken har i tredje kvartal i år nedskrevet 23 mio. skr. på udlån, hvilket var en stor forbedring i forhold til andet kvartal, hvor der blev nedskrevet for 114 mio. skr. Til gengæld blev der i tredje kvartal af 2011 indtægtsført 10 mio. skr. på den post.

Handelsbanken nævner desuden selv i regnskabet, at den årlige EPSI-undersøgelse af kundetilfredshed placerede banken øverst på det danske marked.

Samlet set for hele forretningen kom den svenske storbank en anelse dårligere igennem tredje kvartal, end der var ventet i markedet. Banken havde indtægter for 8466 mio. skr., hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet 8729 mio. skr. Det var både renter og gebyrer, der indbragte mindre end ventet til Handelsbanken.

Til gengæld var både udgifter og nedskrivninger lavere end ventet i kvartalet.

Banken havde et overskud på driften på 4405 mio. skr., hvilket var meget tæt på SME Direkts estimat om 4421 mio. skr. Tendensen var den samme på bundlinjen - banken havde et overskud efter skat på 3246 mio. skr. mod ventet 2378 mio. skr.