Svensk avis spreder artikel via blokkeret hjemmeside

En svensk avis bruger hjemmeside, som er blokkeret i Danmark, til at skabe debat om piratkopiering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske avis Sydsvenskan er nu gået offensivt ind i debatten om den stærkt omdiskuterede svenske fildelingshjemmeside Pirate Bay.

Søndag havde avisen en artikel omkring netop fildelingssider, men allerede fredag kunne den artikel læses via Pirate Bay. Sydsvenskan havde nemlig selv lagt artiklen ud i en PDF-fil på Pirate Bay. Det skriver Sydsvenskan.

Og idéen har givet stof til eftertanke på den svenske avis. Artiklen har nemlig givet en masse respons, som de har brugt til at rette den endelige artikel til.

Samtidig slår avisen fast, at de har respekt for ophavsretten.

"Vi har tilladelse fra de enkelte involverede til at gøre dette og vise, at vi synes, det er vigtigt at respektere ophavsretten," siger Andreas Ekström, en af redaktørerne bag idéen, til Sydsvenskan.

På The Pirate Ebay kan man søge efter eksempelvis film- og musikfiler, men siden indeholder ikke selv ulovlig materiale, derimod linkes til andre, som har filerne liggende.

Alligevel har fogedretten nedlagt forbud mod, at danske kunder ved blandt andet Tele 2 kan få adgang til siden.

"Selv om siden i sig selv ikke er ulovlig, bruges den til ulovlige formål, hed det i kendelsen," lød det ifølge journalisten.dk i kendelsen.