Svend Askær fortsat for bordenden i PFA

På trods af intern uro har pensionskæmpen PFA i forbindelse med onsdagens generalforsamling genvalgt den siddende formand, Svend Askær.

Formand for Lederne og PFA, Svend Askær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Selv om uroen har rumlet i PFAs ejerskabskreds, fortsætter Svend Askær som formand. Det står klart efter onsdagens generalforsamling i landets største pensionsselskab.

Efter generalforsamlingen sendte pensionskæmpen en meddelelse ud, der cementerer, at Askær, der har siddet for bordenden i 16 år, også gør det i det kommende år.

»PFA Holdings bestyrelse har på et konstituerende bestyrelsesmøde efter dagens generalforsamling genvalgt Svend Askær som bestyrelsesformand,« skriver PFA i meddelelsen.

Det fremgår også af meddelelsen, at Jørn Neergaard og Jens Peter Due Olsen blev valgt som næstformænd. Sidstnævnte er nyvalgt til bestyrelsen, og han afløser Erik G. Hansen, der er udtrådt af bestyrelsen.

Dermed er der indtil videre gydt olie på de oprørte vande i PFA, som på det seneste har været præget af uro, hvor en del af ejerkredsen, i form af Dansk Arbejdsgiverforening og de faglige organisationer, har luftet tanken om nye kræfter i den allertungeste bestyrelsesstol.

Svend Askær har dog over for Finans.dk i sidste uge fortalt, at han ser en udløbsdato for sit virke som formand for pensionskæmpen. 2016 vil blive det sidste år.

Svend Askær er til daglig både bestyrelsesformand og direktør for organisationen Lederne. I en intern mail, som Berlingske Business tidligere er kommet i besiddelse af, lukker han tilsyneladende op for baggrunden for sin beslutning og nogle af de modsætningsforhold, der eksisterer i kredsen bag det store pensionsselskab.

»Den væsentligste grund til, at jeg trækker mig i løbet af det næste års tid, er, at Lederne kommer i et hårdt modsætningsforhold til en række af de andre funktionærorganisationer i bestyrelsen i PFA,« står der i mailen.