Svanbergs sidste Ericsson-tal skuffer

Ericsson mærker nu også presset og tjener mindre end ventet forud for topchef Carl-Henric Svanbergs snarlige afgang.

Det blev ingen exit i stråleglans for Ericssons topchef, Carl-Henric Svanberg. Foto: Robert Galbraith, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det må være lidt »øv« for den svenske telegigant Ericssons snart forhenværende topchef. Torsdag morgen kunne Carl-Henric Svanberg fremlægge sit sidste regnskab, og det ser ikke så godt ud som ventet.

Ericsson, der er verdens største producent af trådløse net, heriblandt mobilnet, stillede med et tredjekvartalsregnskab med en lavere indtjening end ventet, og også salget af netop mobilnettene er ramt af det hårde marked.

Mere pres på

Carl-Henric Svanberg, som fra årsskiftet bliver bestyrelsesformand i verdens fjerdestørste virksomhed, British Petroleum (BP), efter seks år hos Ericsson, kunne melde om en indtjening på 5,5 milliarder svenske kroner. Det er mindre end forventet og ligger også under sidste års 5,6 milliarder kroner.

Ericsson er ellers blandt de få selskaber, som har formået at fastholde både overskud og salg trods krisen men meddelte allerede for tre måneder siden, at man gik hårdere tider i møde.

Ericsson solgte i kvartalet for 46,4 milliarder svenske kroner, en hel del under de forventede 50,9 milliarder, og salget af mobilnet faldt med otte procent.

Til gengæld går det ifølge Ericsson-topchefen hurtigere end ventet med at gennemføre spareplanerne i koncernen.

Ericsson ejer halvparten af mobilproducenten Sony Ericsson.