Svagt kvartal for Chr. Hansen

Første kvartal i det skæve regnskabsår er usædvanligt svagt for Chr. Hansen. Enzymproducentens resultat for perioden lander på 29,2 millioner euro mod forventede 33,2 millioner euro.

Administrerende direktør Cees de Jong, CEO Chr. Hansen, præsenterede i dag første kvartalsregnskab i det skæve regnskabsår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et solidt årsresultat med kæmpe udbytte til aktionærerne, har enzymproducenten Chr. Hansen skudt det nye regnskabsår i gang i knap så sikker stil.

Det er tabet af en stor kunde og prisstigning på det røde naturfarvestof, karmin, der giver Chr. Hansen udfordringer i perioden.Dyk i salg og indtjening gav en skuffende indtjening på 171,3 millioner euro og et resultat af primær drift på 42,6 millioner euro. Det er et fald på 4 procent i forhold til første kvartal i regnskabsåret 2012/13.

Forventningerne var imidlertid, at omsætningen ville stige til 186 millioner euro fra 179 millioner euro, mens forventningerne til driftsresultatet var, at det ville stige til 48,1 millioner euro fra 47,6 millioner euro i første kvartal sidste regnskabsår. 

Resultatet for perioden lander på 29,2 millioner euro mod forventede 33,2 millioner euro.Trods den stille start på året fastholder Chr. Hansen forventningerne til året.

»Som forventet oplevede Chr. Hansen en stille start på året 2013/14. Den organiske vækst på to procent eksklusiv karminpriseffekt var negativt påvirket af ordretiming og tabet af en kunde i Natural Colors Division i 4. kvartal 2012/13,« siger administrerende direktør Cees de Jong.

Fastholdelse af årets forventninger betyder, at Cees de Jong regner med en organisk omsætningsvækst på 7-9 procent, som selskabet også lå på i det foregående regnskabsår.Men en stærk balance fastholder Chr. Hansen sine forpligtelser til at fordele overskydende kapital til aktionærerne.

»For at støtte dette har bestyrelsen besluttet at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram på op til 80 millioner kroner, som planlægges gennemført mellem 15. januar 2014 og 22. august 2014,« meddeler Cees de Jong.

Årsregnskab for 2012/13 gav et udbytte til aktionærerne på 40 procent, altså 55 millioner euro. Chr. Hansen fordoblede det beløb ved at foreslå et ekstraordinært udbytte på 55 millioner euro, og Chr. Hansen sendte altså 110 millioner euro tilbage til aktionærerne.