Svag dollar blokerer for opjustering hos Novozymes

På trods af den svækkede dollar fastholder enzymgiganten forventningerne til 2011 på grund af forbedrede driftsresultater (opdateres).

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikere havde ellers på forhånd lagt stor vægt på dollarudsvingets betydning for Novozymes, men Bagsværd-virksomheden formår at holde en nedjustering fra døren.

"På trods af den negative valutaudvikling i forhold til sidste forventningsudmelding betyder en forbedret drift, at forventningen til vækst i resultat af primær drift fastholdes på 8−11pct., og overskudsgraden forventes nu at blive ca. 22 pct," skriver Novozymes i sin selskabsmeddelelse i forbindelse med udsendelsen af regnskabet for årets første kvartal.Regnskabet slår markedets forventningerne. Analytikerne havde forventet indkomster på 456 mio. kr., men Novozymes fik 492 mio. kr. i kassen i første kvartal.

Det seneste opkøb EMD/Merck Crop BioScience har allerede ført til salg i første kvartal.

Adm. direktør Steen Riisgaard glæder sig over den stærke vækst.

“Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en god start på 2011. Der var god underliggende efterspørgsel inden for de fleste industrier og på alle geografiske områder, og integrationen af vores seneste opkøb inden for biologisk landbrug forløber planmæssigt," skriver han i sin kommentar til regnskabet.Salget steg 16 pct. i forhold til første kvartal 2010 - heraf skyldes omkring 5 procentpoint opkøb, mens resten er organisk vækst.


Resultat af den primære drift var 635 mio. kr. - en stigning på 19 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.

Også overskudsgraden steg fra 23,0 pct.i første kvartal 2010 sidste år, til 23,6 pct. i første kvartal 2011.

Resultat steg 21 pct. i forhold til første kvartal sidste år og endte på 492 mio. kr.