Suzuki erkender snyd med over to millioner biler

Suzuki vedgår, at selskabet har benyttet sig af upassende metoder til at teste sine bilers brændselsforbrug.

Suzuki CEO, Osamu Suzuki (midt). Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS PETER

Suzuki vedgår, at selskabet ikke har fulgt de japanske myndigheders regler i forbindelse med test af vindmodstand i forbindelse med en opgørelse af bilers brændstoføkonomi. Det sker oven på en landsdækkende undersøgelse i Japan som følge af en skandale i Mitsubishi Motors.

Det skriver Bloomberg News.

Den japanske bilproducent erkender, at omkring 2,1 mio. bilers vindmodstand ikke er testet korrekt. Bilerne er solgt på det japanske hjemmemarked. Suzuki slipper dog med skrækken, idet opfølgende undersøgelser har vist, at afvigelserne i forhold til den af myndighederne foreskrevne metode til opgørelse af brændstoføkonomien ligger inden den accepterede grænse.

Bilproducenten testede bilerne i en vindtunnel på grund af bekymringer for vindforholdene i området omkring Suzukis testområde ved Japans sydkyst. Myndighedernes regler foreskriver, at bilens vindmodstand testes ved kørsel i naturen.

Koncernen har nu gennemgået alle sine 16 modeller, som er at finde ude hos forhandlere, og oplyser, at problemerne ikke gælder biler solgt uden for Japan.

Aktien i Suzuki faldt onsdag med 9,4 pct. til 2613 yen på børsen i Tokyo oven på udmeldingen.