Suspenderede kabineansatte ønsker undskyldning fra SAS

De 27 SAS-ansatte, som har været suspenderede i næsten to uger for at chikanere kolleger under strejken, er nu alle frikendt af selskabet, men føler sig dårligt behandlet og beder om en undskyldning.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 27 SAS-ansatte som var suspenderet for chikane af kolleger under strejken for små to uger siden, er fri for anklagerne og kan vende tilbage til arbejdet.Men tilliden er brudt, og de 27 vil meget gerne have en undskyld fra SAS.

»De er selvfølgelig dybt lettede over at have deres job tilbage, men når det er sagt, så er tilliden brudt og de er nervøse for at vende tilbage til kollegerne uden at være blevet renset. Alle i SAS ved hvem de er, men de føler, at de har været taget som gidsler,« siger Tina Jans, selv tidligere SAS-ansat gennem 18 år, som er talsperson for de 27.

Hun understreger, at de nu tidligere suspenderede kabineansatte på ingen måde føler sig skyldige i det, de har været anklaget for.

»Det her er ikke en personalegruppe, som har det gen i sig, og de har bestemt ikke kunnet genkende sig selv i de anklager,« siger Tina Jans.

SAS beskyldte de 27 for chikane og for at have forsøgt at forhindre kolleger i at møde på arbejde under de fire strejkedage, som begyndte fredag. Men her små to uger efter strejken er der endelig afklaring, og anklagerne er trukket tilbage.

Kabinepersonalet hos SAS gik i strejke fredag den 27. februar over, at SAS flytter 147 medarbejdere en anden overenskomst.

Lørdag meldte SAS ud, at selskabet var klar til at forhandle med kabinepersonalet, hvis det gik i arbejde igen. Det gjorde de ansatte ikke, og konflikten landede i Arbejdsretten.

Retten pålagde kabinepersonalet at gå i arbejde klokken 12.30 søndag, men det nægtede de ansatte. De understregede, at de ønskede en acceptabel aftale med SAS, før de ville gå på arbejde igen, men under trussel om en opsigelse valgte de altså mandag formiddag alligevel at afblæse strejken.

Situationen for de 27 suspenderede er imidlertid først blevet endeligt afklaret her små to uger senere. 20 har fået besked tidligere, mens de sidste syv fik afklaret deres situation torsdag lidt før klokken 14.