Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Over både sushi, pølse og andet godt skinner pizzaen, der indtager førstepladsen som danskernes foretrukne fastfood.
"Der er flere og flere, der tænder på sushi, fordi det er noget at det mest kost-rigtige fastfood, vi kan købe. Vi vil spise noget, der er sundt for os, og vi er godt klar over at rå fisk og ris ikke er så dumt,« siger Christine Feldthaus livsstilsekspert og foredragsholder til metroXpress.
Hvis alle spiser sushi, hvad spiser de trendy typer så?
»De spiser da også sushi, men kan også skeje ud med rawfood. Det skal være så råt som muligt og så lidt forarbejdede fødevarer som muligt. Princippet er, at det skal så hurtigt fra jord til bord som overhovedet muligt. Gennem-skuelige økologiske fødevarer er også hot - ikke i det mørke Jylland, men i storbyerne.«
Hvor skal man kigge hen, hvis man vil spotte frontløberne inden for fastfood?
»Man skal i hvert fald kigge i de store byer, for det er det eneste sted, hvor der er økonomisk dækning for at lave de her ting. De spændende tiltag kommer inde omkring København og bevæger sig ufatteligt langsomt ud i provinsen. Pøj, pøj med at finde en sushi-bar i Midtjylland i bæltet fra Vejle op mod Viborg.«