Sushi-kæder går sammen og bliver landsdækkende

Jysk-arving dropper lavprissushi og satser i stedet på flere butikker i nyt samarbejde med tidligere konkurrent.

Den nye og større Letz Sushi-kæde får Louise Ertman Baunsgaard som direktør og pengene fra Jysk i ryggen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pengene fra Jysk-koncernen og kvaliteten fra Letz Sushi skal gå hånd i hånd og forhåbentlig skabe grobund for en landsdækkende kæde af butikker med håndrullet ris og fisk.

Det er konsekvensen af, at Jysk-arvingen Jacob Brunsborg opgiver at drive sin kæde videre under navnet Dondon og fusionerer med konkurrenten.

I det nye selskab satser man på Letz Sushis direktør Louise Ertman Baunsgaard.

»Det er ingen hemmelighed, at Dondon Sushi ikke har været vores bedste investering. Letz Sushi har i dag en velkørende kæde, og derfor er det både naturligt og glædeligt, at den samlede kæde fortsætter under Letz Sushis navn og koncept. Med Louise ved roret og den finansielle opbakning fra Jysk-koncernen forventer vi, at vi kan indfri den fælles drøm, som vi begge altid har haft – nemlig at skabe en landsdækkende kæde af sushi-restauranter, der er kendt for sin gode smag og afslappede atmosfære,« siger Jacob Brunsborg i en pressemeddelelse.

Louise Ertman Baunsgaard får i første omgang ansvaret for 13 sushirestauranter, og de tidligere Dondon butikker kan se frem til et kvalitetsløft.

»Danskerne spiser mere og mere sushi, men kvaliteten kan være meget svingende. Vi har i Letz Sushi skabt et koncept, som sikrer den samme høje kvalitet, hver gang vores gæster besøger os. Det koncept vil vi rulle ud i hele landet,« siger Louise Ertman Baunsgaard i pressemeddelelsen.

Letz Sushi havde sidste regnskabsår et overskud på en halv million kroner, mens Dondond Sushi fik et resultat efter skat på minus 7 mio. kr. i det regnskabsår, som sluttede den 31. august 2013.

Jacob Brunsborg er søn af Lars Larsen og medlem af bestyrelsen i Jysk.