Sushi-chef vil hellere til London end Aarhus

Sticks' n' Sushi har fremgang i regnskabet, og det giver sushikædens administrerende direktør mod på at udvide virksomheden med flere restauranter uden for Danmarks grænser.

Foto: Liselotte Sabroe. Kim Rahbek Hansen, manden bag virksomheden Sticks'n'sushi, vil hellere til London end Aarhus.
Læs mere
Fold sammen
De har taget københavnerne med storm, og nu vil Sticks' n' Sushi også have flere restauranter i London. Det skriver Børsen.

Med en omsætningsvækst på 18 procent omsætter sushi-kæden for 248 millioner kroner, og ambitionerne er mere globale end lokale. Sticks' n' Sushi åbnede sin første restaurant i London i 2012, og administrerende direktør Kim Rahbek Hansen drømmer om at vokse i den britiske hovedstad.

»Jeg kan sige med garanti, at vi ikke åbner i Aarhus inden for de næste par år. Jeg kan også sige, at vi gør alt, hvad vi kan, for at åbne to steder mere i London inden for de næste par år,« siger han til Børsen.

Indtil videre har Sticks' n' Sushi dog kun to restauranter i London, men tidligere i år indgik virksomheden partnerskab med investeringsforeningen Maj Invest, der overtog 49 procent af aktierne. Og hos maj Invest bakker Erik Holm, direktør og administrerende partner i Maj Invest Equity, op om sushi-chefens ambitioner.

»Vi er enige om, at ambitionerne skal være så store, som bukserne kan holde til. Vi skal ikke begive os ud i noget, vi ikke kan styre,« siger Erik Holm.

Sushi-chefens globale fokus har også gjort de interne linjer i restaurant-kæden internationale. Dansk er skiftet ud med engelsk i manualer, menuer, mails og møder. Det er en del af den internationale omstilling, at der nu tales engelsk. 

»Hele vores infrastruktur er på de her to-tre år ændret. Hele vores koncernsprog er engelsk. Vi brugte et år på at skifte hele vores it-platform ud. Det hænger også sammen med, at vi er en virksomhed med folk med 25 nationaliteter, så vi har taget skridtet fuldt ud,« siger direktøren.