Surt show i 2006 for boligmæglere

Flere ejendomsmæglere og boligkæder har økonomiske problemer, og enkelte har tabt hele egenkapitalen. Brancheforeningen overvåger situationen.

I løbet af 2006 gik det helt galt for den københavnske ejendomsmæglerkæde Base 1. I stedet for den budgetterede vækst bremsede markedet for ejerlejligheder og især projektsalg helt op, og derfor kom kæden ud med et underskud på 10 millioner kroner og en negativ egenkapital på knap syv millioner kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Liehavermægleren Henrik Mühldorff er gået helt ned, mens Livingstones har slået sig sammen med den internationale mæglerkæde Re/Max.

»Jeg tror, at Livingstones ikke kunne overleve på sigt med det marked, der er udsigt til. Med otte butikker ville det være op ad bakke,« siger indehaveren Henrik Christiansen, som nu ejer halvdelen af Re/Max i Danmark.

Dansk Ejendomsmæglerforening overvåger situationen nøje, blandt andet ved at kræve revisorerklæringer fra mæglere, som frygtes at være i en økonomisk klemme, skriver Jyllands-Posten.

»Flere kom ud med underskud sidste år, og det kan godt være, at vi kommer til at se tilpasninger i antallet af forretninger og på personalesiden,« siger Thomas Torp, vicedirektør i DE.

Kilde: Jyllands-Posten