Sure mælkepriser kan tvinge britisk kvægbrug i knæ

Op mod en femtedel af Storbritanniens mere end 10.000 kvægbrug kan blive tvunget til at lukke i år, i takt med at faldende mælkepriser og stigende gæld forværrer krisen i landbruget.

RB Plus ARKIVFOTO 2008 af økologisk kvægbrug- Se RB 15/7 2015 15.13. Masser af økoforbrugere, men få landmændForbrugere i ind- og udland er vilde med danske økoprodukter. Til gengæld går det for langsomt med at få tilstrækkeligt mange landmænd til at gå økovejen. (Foto: Michael Bothager/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det advarer landbrugsorganisationen National Farmers Union (NFU), skriver The Telegraph.

NFU vurderer, at mange kvægbrug på tværs af Storbritannien er tabsgivende og ude af stand til at opnå yderligere finansiering fra bankerne.

- Vi forventer, at forfærdelig mange aktører vil have forladt industrien ved årets udgang, når den resterende opsparing er forsvundet. Sidste år var der tale om 4 pct., men i år kan der blive tale om 10-20 pct., der bukker under, siger Rob Harrison, der er formand for NFU, til The Telegraph.

The Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) estimerer, at hele 75 pct. af alle kvægbrug driver en tabsgivende forretning ved de nuværende mælkepriser.

I dag er der omkring 10.500 kvægbrug i England, Skotland og Wales. For ti år siden var tallet omkring 21.000. Ifølge Ian Potter, der er industrianalytiker hos Potter Associates, kan tallet være faldet til under 5000 om ti år.