Sure aktionærer går efter OW Bunker-ledelsens privatformuer

Utilfredse aktionærer varsler erstatningskrav på omkring to milliarder kroner mod OW Bunkers topledelse, der slet ikke er forsikret for så stort et beløb. Det får aktionærerne til at rette blikket mod ledelsens private formuer.

Den tidligere ledelse i OW Bunker, herunder tidligere topchef Jim Pedersen, står til at møde et erstatningskrav fra aktionærerne på to milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skandaleramte OW Bunkers forsikring dækker tilsyneladende ikke det fulde beløb, som oliehandelsselskabets topfolk forventes at blive krævet i erstatning. De mange utilfredse OW Bunker-aktionærer varsler erstatningskrav på op mod to milliarder  kroner, men ledelsen er kun dækket ind for 700 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Det får nu blandt andet Dansk Aktionærforening til at lede efter pengene i den tidligere ledelses egne lommer:

»Forsikringsselskaber er én kilde til erstatning, men der er mange andre, og vi vil ikke begrænse os i, hvem vi vil gå efter, for der kan ikke være hellige køer i denne sag,« siger formand Niels Mengel og bekræfter til Børsen, at en begrænset forsikringsdækning gør det relevant at gå på jagt efter pengene andre steder som eksempelvis i den tidligere ledelses personlige formuer.

Flere andre retter også blikket mod ledelsens privatformuer. Indtil videre har konkursboets specialkurator Søren Halling-Overgaard oplyst, at han overvejer, om han skal søge erstatning hos medlemmerne af den tidligere ledelse for 654 millioner kroner. Også advokatfirmaet Bruun & Hjejle har på vegne af 24 andre pensionskasser varslet krav på 803 millioner kroner, og dertil kommer et muligt krav fra det belgiske konsulenthus Deminor, der er specialist i gruppesøgsmål.

I følge Børsen er det forsikringsselskabet AIG, der har udstedt ledelsesansvarsforsikringen. Den dækker et tab på 200 millioner kroner, mens en prospektansvarsforsikring dækker 200 millioner kroner, men som under visse omstændigheder kan sættes op til at dække 500 millioner kroner. Den er tegnet hos forsikringsselskabet Allianz samt hos tre mindre selskaber.

John Korsø, advokat for tidligere OW Bunker-topchef Jim Pedersen, afviser at hans klient har handlet ansvarspådragende. Kurator undersøger i øjeblikket blandt andet ansvaret for, at OW Bunker blev børsnoteret af kapitalfonden Altor, uden at salgsprospektet indeholdt de nødvendige oplysninger, og om OW Bunker ikke gav børsmarkedet besked i tide om virksomhedens økonomiske situation. Og så undersøges en ekstraordinær udlodning på over 60 millioner dollar til Altor.