Superwoman med fart over feltet

Mette Lykke, medstifter af Endomondo, satte sig for syv år siden et mål om, at hun med en fitness-app fik flere mennesker til at dyrke sport. Med i dag 24 millioner brugere og en solid teknologi er en international gigant nu tæt på at købe Endomondo.

Endomondos risikovillige og arbejdsomme administrerende direktør, Mette Lykke, er en rigtig iværksætter. Foto: Eric Piermont
Læs mere
Fold sammen

Mette Lykke er en af den slags kvinder, som erhvervsfolk og politikere håber på, at der bliver mange flere af, så Danmark i fremtiden kan klare sig bedre i den hektiske, globale konkurrence om vækst, arbejdspladser og indtjening.

Endomondos friske, risiko- villige og arbejdsomme administrerende direktør er en rigtig iværksætter.

I 2007 sagde Mette Lykke farvel til sit job som managementkonsulent i McKinsey, som hun kun havde haft i kort tid, og forfulgte sammen med to kolleger drømmen om at blive iværksætter.

De lavede en fitness-app og stiftede virksomheden Endomondo, der opstod som en god idé mellem de tre. Som løber kan man for eksempel logge sig på Endomondo via en app eller via websitet. Appen bruger mobiltelefonens GPS til at tracke brugerens løbeture. Den kortlægger ruten og giver brugeren oplysninger om tider og gennemsnitshastigheder.

Med 24 millioner brugere og en velafprøvet teknologi er en international gigant nu ifølge Børsen tæt på at købe Endomondo.

Som medstifter, medejer og administrerende direktør af den lille succesvirksomhed med 30 ansatte praler vestjyden Mette Lykke ikke med sine bedrifter. Selv om der er god grund til det. Hun har været med til at udvikle appen, der kan registrere brugernes løb til ture på mountainbike, skiture i bjerge og andre sportsgrene. Med appen kan man udfordre sine venner online. Søndag er traditionelt Endomondos travleste dag på ugen. Det er den dag, hvor mange mennesker dyrker løb. Senere på dagen eller måske om mandagen logger de sig på for at nærstudere deres løbedata.

Mette Lykke er blevet kaldt en superwoman. Hun har skabt noget nyt helt fra bunden, har selv bestemt, hvad der skulle ske, og har været med hele vejen fra start til slut. Hun og Endomondo-holdet fik deres gennembrud i 2010 på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona. Bagefter valgte Google Endomondo som en af de 12 bedste apps til Android.

Mette Lykkes mål har været, at Endomondo skulle få flere mennesker til at dyrke sport, både i Danmark og i udlandet. Det er i den grad lykkedes. Mette Lykke, der er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, ville egentlig have været journalist. Under studiet »lugtede« hun til journalistikken. Først som redaktør for studiebladet Kandestøberen, senere som studentermedhjælper på Jyllands-Posten. Men bortset fra et års tid som managementkonsulent i McKinesey har hun forfulgt sin iværksætterdrøm.

Hun modtog i 2013 Kvindelige Virksomhederes Inspirationspris. Uanset, hvad der sker efter et salg af Endomondo, kommer du næppe til at finde Mette Lykke i en statslig institution eller i et ministerium, hvor der er mange af slagsen med hendes uddannelse.