Superstjerner går sammen om 'Spotify-dræber'

Jay-Z har købt streamingtjenesten Wimp, og han relancerer den nu sammen med en lang række af de største musikstjerner i verden.

Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ. Jay-Z vil revolutionere musikbranchen med udgangspunkt i den norske musiktjeneste Wimp. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen

Den 13. marts var det officielt. En af verdens allerstørste musikstjerner, amerikanske Jay-Z, købte streamingtjenesten Wimp. Nu har rapstjernen fået en perlerække af kendte musikere til at støtte hans projekt, som er blevet relanceret under navnet TIDAL.

Det er blandt andre Madonna og Kanye West, som Jay-Z har fået til at støtte sit sye projekt. Han købte Wimp og moderselskabet Aspiro gennem sit eget firma Projekt Panther Bidco for 371 millioner kroner. Nu skal kendte musikstjerner bakke op om projektet, og allerede mandag offentliggjorde han, at en lang række af dem har investeret i selskabet.

Jay-Z har faktisk investeret i stjernerne, for han har som betaling for deres støtte til TIDAL tilbudt dem penge og aktieoptioner i virksomheden, mod at de deltager i promovering og markedsføring af streamingtjenesten.

Streamingtjenester tjente i 2014 800 millioner dollars eller godt 5,5 milliarder kroner til pladeselskaberne bare på det amerikanske marked, og med den nye streamingtjeneste TIDAL vil Jay-Z udfordre store spillere som Spotify og Apple, som har en stor del af streamingmarkedet - og Googles Youtube. Spotify er verdens største streamingtjeneste med 60 millioner bruger, hvor 15 millioner er betalende kunder.

Det tyder dog på, at musikernes opbakning til projektet ikke betyder, at tjenesten har automatisk adgang til deres musik, da rettighederne til deres musik er ejet af de pladeselskaber, hvor de har deres nuværende kontrakter.

Et abonnement til TIDAL kommer til at koste 9,99 dollars, og derudover tilbyder firmaet en ekslusiv version af tjenesten, hvor man giver 19,99 dollars, og så får man lyd i en højere kvalitet. Alicia Keys, som også er en del af projektet, var blevet udvalgt til at udtale sig på vegne af superstjernerne.

»Vi har tilsluttet os TIDAL for at bevare en branche og for at levere musik og oplevelser på en måde, der er bedst for forbrugeren,« sagde hun til pressemødet.

Arcade Fire, Kanye West, Jack White, Daft Punk, Rihanna og Madonna var blot nogle af de stjerner, der var med på scenen, da Jay-Z lancerede sit kæmpeprojekt, der helt sikkert vil ændre streamingmarkedet. Se herunder, da alle navnene på stjernerne blev offentliggjort.