Supermarkedskæmper i Holland og Belgien går sammen

Hollandske Ahold køber Belgiske Delhaize Group for 9,3 mia. euro og skaber et fælles selskab, der vil give mulighed for betydelige besparelser.

Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

Belgiske Delhaize Group ejer og driver supermarkeder i blandt andet USA, Belgien og flere lande i Sydøsteuropa. Ahold driver supermarkeder i Europa og USA.

Handlen vil ifølge Bloomberg News skabe den femtestørste spiller på det amerikanske marked og er samtidig det største opkøb i industrien i knap et årti.

Fusionen har været under opsejling i flere år, og senest blev der sparket liv til rygterne i starten af maj. De to selskaber regner med årligt at kunne spare 500 mio. euro om tre år.

Aftalen er strikket sammen på den måde, at Ahold-aktionærerne kommer til at sidde på 61 pct. af det nye selskab, mens Delhaize-aktionærerne vil have en ejerandel på 39 pct. Delhaize-aktionærerne får 4,75 Ahold-aktie for hver aktie i forbindelse med fusionen.

Det bliver Aholds nuværende administrerende direktør, Dick Boer, der skal stå i spidsen for det fusionerede selskab, der ventes at være på plads i midten af 2016.

Ahold vil i forbindelse med handlen stoppe sit igangværende aktietilbagekøbsprogram, men vil på anden vis sende 1 mia. euro tilbage til aktionærerne.