Supermarkedskæmpe får nyt dundrende underskud

Pengene fosser fortsat ud af detailgiganten Dagrofa, der står bag Kiwi og Meny-kæderne, og ingen penge tjener. Sidste år blev det til endnu et trecifret millionunderskud.

Dagrofa har lukket samtlige 103 Kiwi-forretninger i Danmark. »Vi er ikke lykkedes,« konstaterede dagligvarekæden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks største dagligvarekoncerner, Dagrofa, bløder og fortsætter med at levere store underskud.

Selskabet tjener ingen penge, og på toplinien har Dagrofa over seks år i alt tabt næsten fire milliarder kr. i omsætning.

Dagrofa, som bl.a. ejer supermarkedskæderne Meny og Kiwi, kom i 2015 ud med endnu et dundrende underskud. Efter skat blev der et underskud på 198 mio. kr. mod 272 mio. kr. i underskud på mio. kr. i 2014.

I 2013 var der et minus på 221 mio. kr.

Dagrofa omsatte i 2015 for 19,6 milliarder kr., og det var på niveau med 2014.

Siden Dagrofa blev overtaget af NorgesGruppen og KFI for to år siden, har koncernen investeret intensivt i at styrke butikskoncepterne på dagligvaremarkedet.

Sidste år lå investeringen på 359 mio. kr.

Udover sidste års lancering af Meny-kæden, der tidligere hed SuperBest, har Dagrofa åbnet ti nye Kiwi-butikker i 2015.

Dagligvarekoncernen har desuden investeret i at styrke virksomheden på bl.a. it og kategori og uddannelse af medarbejderne. Det er et led i Dagrofas strategi om at opbygge et stærk koncern på den lange bane.

Koncernens har som nævnt i seks år ingen vækst haft på toplinien. Fra 2009 til 2015 er omsætningen faldet med hele 3,8 milliarder kr.

Sidste år faldt Dagrofas omsætning til 19.609 mio. kr. fra 19.628 mio. kr.

I forbindelsen med offentliggørelse af 2015-regnskabet undlader koncernchef Per Thau i koncernens pressemeddelse fuldstændig at kommentere Dagrofas store underskud på små 200 mio. kr. på bundlinien.

Han siger til gengæld:

»2015 har været et tilfredsstillende år for Dagrofa. Vi nåede en højere vækst og indtjening end budgetteret og for første gang i mange år, er det lykkedes at fastholde sidste års omsætning. Vores butikker har haft en flot vækst og har taget markedsandele målt på eksisterende butikker,« siger Per Thau.

Meny var ifølge Dagrofa 2015 Danmarks hurtigst voksende supermarkedskæde. Dagrofa har også vækst i FoodService Danmark.

»Samtidig har vi mærket synergieffekterne af at have samlet drift, administration og ledelsen af Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb under Dagrofas købmandshus. Det har skabt en markant mere effektiv drift for købmændene og styrket vores konkurrenceevne«, siger koncernchef Per Thau.