Supermarkedsgigant har planen klar efter Mette Frederiksens nye melding: Vi har forberedt os et halvt år

På et pressemøde fredag aften fremlagde statsminister Mette Frederiksen (S) nye restriktioner mod coronavirus. En af dem er, at man fra 29. oktober skal bære mundbind alle offentlige steder, og det kommer også til at gøre sig gældende i supermarkederne.

På et pressemøde fredag aften gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) det klart, at man fra torsdag skal bære mundbind alle offentlige steder. Her bliver supermarkederne også omfattet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal bære mundbind indendørs, hvor der er offentlig adgang fra 29. oktober. Det gælder blandt andet i supermarkederne.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde fredag aften. Meldingen kommer efter, at smittetallene fortsætter med at slå rekord. Der var hele 859 nye smittede fredag, hvilket er det højeste antal smittede, vi har haft på et døgn.

Restriktionen om mundbind indendørs kommer først til at gælde fra 29. oktober, så befolkningen kan nå at købe et lager.

Supermarkederne, som nu bliver omfattet af nye restriktioner, er dog allerede klar. Det er meldingen fra Coops kommunikations- og analysechef, Lars Aarup.

»Da vores Fakta-butikker i Tyskland blev pålagt krav om mundbind, forberedte vi os på det samme herhjemme,« siger Lars Aarup.

Koncernen skal derfor nu blot trykke på deres »startknap«, efter at Mette Frederiksen på pressemødet fredag aften oplyste, at mundbind fra 29. oktober er et krav indendørs, hvor der er offentlig adgang.

»Vi har siden foråret haft skilte klar, som vi har kunnet sende til print hos vores butikker,« lyder det fra Lars Aarup.

Coops plan har siden foråret været, at der skal skilte op i alle koncernens butikker, som inkluderer kæderne Fakta, Irma, Brugsen og Kvickly.

Samtidig skal kunderne have mulighed for at købe et mundbind til tre kroner ved indgangens nærmeste kasse eller kiosk, såfremt myndighedernes retningslinjer tillader det:

»Vi vil give kunderne mulighed for at træde meget få meter ind i butikken til den nærmeste kasse for at købe et mundbind. For det nytter jo ikke, at man ikke kan købe sin aftensmad, fordi man ikke har et mundbind med,« fortæller Lars Aarup.

»Wir schaffen das«

Hos Salling Group, der står bag Netto, Bilka og Føtex, bakker man op om mundbindskravet.

»Hvis det besluttes, at kunder skal bære mundbind i vores butikker, vil vi naturligvis bakke op. Det vil jo i givet fald være endnu et initiativ, som iværksættes for at øge sikkerheden for alle, og vi har i Salling Group fra covid-19 epidemiens start sat sikkerheden højest,« forklarer koncernens kommunikationskonsulent, Jacob Krogsgaard Nielsen.

Udmeldingen flugter med Coops, som også støtter myndighedernes krav:

»Mundbindskravet er ikke noget, som vi gerne vil, men det er heller ikke noget, som vi ikke vil. Når myndighederne anbefaler det, så er det det, vi gør,« siger Lars Aarup.

Coops tre Fakta-butikker i Tyskland har været pålagt krav om mundbind siden første coronabølge strømmede ind over Europa i foråret. Kravet har ikke haft konsekvenser for butikkernes omsætning, fortæller Lars Aarup, som slutter af med et tysk mantra:

»Wir schaffen das (vi klarer det, red.