Superinvestor brænder inde med 858 milliarder kroner: Leder efter store opkøb

Investorikonet Warren Buffets selskab Berkshire Hathaway kæmper med at få brugt mange milliarder i mangel af store opkøb. Nu er der gået næsten fire år, siden Warren Buffet foretog sit seneste store opkøb, og det har resulteret i, at formuen nu er vokset til 858 mia. kr.

Warren Buffets pengetunge selskab samler til bunke i fraværet af store opkøbsemner. Arkivfoto Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Et mangeårigt makkerpar brænder inde med milliarder af amerikanske dollar.

Det er ikke hvem som helst, som står bag det amerikanske selskab Berkshire Hathaway. Warren Buffet på 89 og hans mangeårige forretningspartner og næstformand Charlie Munger på 95 kæmper med at få brugt pengene, skriver Financial Times.

Det er således mangel på store opkøb, som har resulteret i, at Berkshire Hathway i lørdags kunne præsentere en svimlende formue på 858 mia. kr. svarende til 128 mia. dollar i forbindelse med regnskabet for årets tredje kvartal.

Den øgede formue skyldes efter sigende manglende opkøb, da Buffet & co. har haft vanskeligt ved at finde de rette ting at opkøbe.

Berkshire Hathaway er kendt som en superinvestor, der bl.a. købte for omkring 700 mio. dollar tilbage af sine egne aktier i tredje kvartal, skriver Financial Times. Konglomeratet fra Omaha i Nebraska har desuden store poster i eksempelvis American Express og Wells Fargo.

Derudover købte Berkshire Hathaway aktier i Apple i 2017, hvor værdien er steget fra syv mia. dollar til 57 mia. dollar som følge af aktiekursens stigning.

I sit årlige brev til investorerne skriver Warren Buffet ifølge Financial Times, at »skyhøje« priser gør, at sandsynligheden for, at pengene vil komme ud at arbejde i en stor handel, ikke er så god.

Han tilføjede dog:

»Vi fortsætter ikke desto mindre med at håbe på et elefantstort opkøb.«