Superinvestor: Banker udnytter lånekrise

Bankerne har al mulig grund til at strække kreditkrisen så langt som muligt, fordi det giver dem en undskyldning for at sende ekstraregninger til kunderne.

Storinvestoren Carsten Berger mener, at bankerne vil lade kunderne betale for kreditkrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder anklagen fra superinvestoren Carsten Berger. Det skriver borsen.dk.

Med sit investeringsselskab Rudersdal A/S har Carsten Berger det seneste år tjent et overskud på 112 mio. kr. efter skat, et år der har været præget af kreditkrisen, som investoren har stærke holdninger til:

"Jeg tror, det er en krise, som bankerne ønsker fortsætter, fordi de dermed får mulighed for at hæve rentemarginalen over for kunderne," siger Carsten Berger til borsen.dk.

"Bankerne siger, at det er blevet dyrere at låne med kreditkrisen. Så hæver den ene bank renten med en halv procent, og det gør den anden også. Så kan de begge sige, at det er blevet dyrere at låne, og de kan argumentere over for kunderne om, at de må hæve rentemarginalen," siger Carsten Berger. Banksektoren afviser blankt

Finansrådet, der er bankernes brancheorganisation, afviser Carsten Bergers anklage:

"Konkurrencen mellem bankerne gør, at det ikke er muligt at hæve rentemarginalen på den måde som Carsten Berger indikerer. Hvis nogen tog en rente, der ikke står i relation til risikoen, så vil der med det samme være en anden, der tilbyder det samme til en lavere rente," siger Susanne Schøtt, underdirektør i Finansrådet, til borsen.dk

Carsten Berger har aktiver for 1,7 mia. kr., heraf udgør aktier 960 mio. kr., hvilket er en fordobling i forhold til tidligere år.