SuperBest bliver til Meny

Superbest og Eurospar bliver i det nye år lagt sammen til nogle helt nye og anderledes supermarkeder under navnet Meny. Det er et led i en helt ny strategi fra Dagrofa, der også betyder et forsøg med Kiwi-butikker på helt op til 1.500 kvm.

»Det er et moderne supermarked. Hvis du elsker mad, er det her du skal gå ind,« siger koncernchef for Dagrofa Per Thau om det nye supermarkedskoncept Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fire bogstaver Meny kommer til at trone som navnet på en lang række supermarkeder rundt omkring i landet i 2015. Det er Dagrofa, der i dag har præsenteret sine købmænd for en helt ny strategi, der bygger på tre ben. Det første er at lægge Superbest-butikker og Eurospar sammen i et helt nyt supermarkedskoncept ved navn Meny.

Det sker efter norsk forbillede. De nye supermarkeder skal tilbyde kvalitetsfødevarer og have personale med stor viden om de enkelte produkter.

»Meldingen fra vores kunder er, at de supermarkeder, der eksisterer i dag, ligner hinanden for meget. Det kan det samme og kunderne kan ikke se nogen forskel. Mange har lyst til at prøve noget nyt,« siger koncernchef i Dagrofa, Per Thau.

»Det kommer vi med. Vi vil skabe vækst ved at levere de bedste fødevareoplevelser for kunderne. Samtidig med at det stadig er et volumen-supermarked. Så det er ikke kun til de rige områder. Det er et moderne supermarked. Hvis du elsker mad, er det her du skal gå ind,« siger Per Thau.

De to andre ben i den nye strategi går ud på, at videreføre de lokale købmænd i form af Spar. Herudover bliver der en kraftig opgradering af supermarkedskæden Kiwi. Alle Kiwi-butikkerne er netop blevet bygget om og derudover vil Dagrofa teste et nyt stordiscount koncept af med butikker på op til 1.500 kvm.

For købmændene betyder den nye strategi, at de inden jul skal bestemme, om de vil være et af de nye Meny eller en lokal Spar. Herudover bliver der er åbnet for, at Kiwi-butikker også kan ejes af købmænd via franchise. Det vil der efter nogle forsøg for alvor blive åbnet for i 2016. Per Thau understreger, at der er tale om en stor investering for Dagrofa.

»Vi fik nye ejere, hvor Norgesgruppen købte den største aktiepost i Dagrofa i novemer sidste år, og det satte gang i vi har lavet denne nye strategi. Det er et spørgsmål om, hvordan Dagrofa skal investere i fremtidens detailhandel,« siger Per Thau.