Super-skærm er Apples nye våben

En ny touch-teknologi gør det muligt for Apple at lancere iPhone 5 med en ny tyndere skærm og et bedre billede.

Lillebroderen til iPhone 4S får en tyndere skærm med et klarere billede på grund af en ny touch-teknologi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Rettelse: Vi har tilføjet en linje, der bedre forklarer den teknologiske forskel mellem en almindelig touch-skærm og Apples nye teknologi.

De asiatiske virksomheder, der lige nu producerer komponenter til iPhone 5, bruger en ny teknologi, som gør skærmen tyndere.

Apple tager dermed den teknologiske kamp op med Samsung og andre konkurrenter. Det skriver Wall Street Journal.Våbnet er en såkaldt in-cell-teknologi, som gør det separate touch-lag overflødigt. Det skærer ikke alene en halv millimeter af skærmens tykkelse, men forbedrer samtidig billedet. Som teknologien er i dag, er selve skærmen og touch-enheden to forskellige lag, der limes sammen.

Skærmene fremstilles af en håndfuld forskellige selskaber herunder japanske Sharp og sydkoreanske LG Display Co. Udover den teknologiske forbedring, vil den nye skærm forenkle Apples underleverandørstruktur og spare teknologigiganten penge, idet idet skærm og touch-teknologi ikke længere skal købes to forskellige steder.Der er tidligere gået rygter om, at iPhone 5 vil få en større skærm, og kan Apple skære en halv millimeter af tykkelsen vil det kunne afhjælpe, at telefonen bliver tungere end de tidligere modeller. En tyndere skærm vil desuden kunne give plads til andre elementer eller forbedre de nuværende som for eksempel batteriet.

Kilder tæt på Apples underleverandører melder dog, at fremstillingen af de nye skærme med indbygget touch, volder producenterne problemer og gør det svært at lave op til de høje produktionskrav.