Super Marios ankomst på iPhone udløste Nintendo-kursfest for milliarder

Mens Apple-aktien lå fladt oven på aftenens præsentation af iPhone 7, så kunne Nintendo-investorerne glæde sig over, at aktien steg med 39 milliarder kr. i værdi.

Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have levet et stille liv på det seneste er spilproducenten Nintendo for alvor kommet tilbage. Først var der den verdensomspændende hype omkring Pokémon Go, og nu er det så en anden Nintendo-klassiker, som løber med opmærksomheden: Super Mario.

Det nærmest ikoniske platformsspil med den lille, hoppende fyr, som siden 1985 har kæmpet sig gennem Mushroom Kingdom for at redde Prinsesse Peach fra den onde Bowser, bliver til december for første gang tilgængeligt på smartphones.

Det bliver Apples iPhone 7, som løber med æren, og mens det ikke var nok til at redde Apple-aktien op af dyndet, så havde Nintendo-investorerne en fest. Aktien var på den japanske børs efter nyheden oppe med 18 procent svarende til 39 milliarder kr.. Aktuelt ligger aktien til en stigning på godt 12 procent.

Lanceringen kommer til at bestå af en begrænset, gratis version. Hvis man vil spille hele spillet, så skal man betale.

Det står ikke klart, hvornår spillet vil blive lanceret på Android-enheder.

Nintendo har længe været tilbageholdende med at lancere selskabets spil på smartphones af frygt for, at det ville kannibalisere selskabets indtjening på egne konsoller. At det var en af de oprindelige skabere af spillet, Shigeru Miyamoto, som præsenterede nyheden ved Apples event onsdag, signalerer ifølge analytikere, at Nintendos uvending skal tages alvorligt.

»Alle er i løbet af sommeren gået amok over Pokémon Go. Mit gæt er, at de har kløet sig i håret og sagt: »Vi må gøre det nu«,« siger Joost Van Dreunen, fra SuperData Research, et selskab som analyserer spilmarkedet, til Bloomberg.

Han tilføjer, at Nintendos sandsynlige strategi er at skabe begrænsede versioner af egne spil på mobiltelefoner og se det som reklame, der skal lokke folk til at købe Nintendos egne enheder.