Super Mario er løbet ind på Android

Nintendo har tre måneder efter premieren i Apple-verdenen sit successpil »Super Mario Run« klar til verdens mest udbredte mobilstyresystem.

Nintendos ikoniske figur, blikkenslageren Mario, hopper rundt som en anden græshoppe og skal nu indtage Android-verdenen - og den er stor. Fotos: Nintendo Fold sammen
Læs mere

Verdens populæreste blikkenslager rykker nu ind på verdens mest udbredte mobilstyresystem, efter at Nintendos meget populære »Super Mario Run«-spil netop er frigivet til Android-verdenen.

Det er kun tre måneder siden, at Super Mario-figuren for første gang flyttede ind i Apple-verdenen og blev et stort hit. Alene de første fire dage blev det hentet 40 millioner gange og blev således det hurtigstsælgende iOS-spil i Apples App Stores historie.

Nintendo har siden arbejdet på at få Android-versionen færdig. Android er verdens mest udbredte mobilstyresystem og ligger på 86 procent af alle nyproducerede smartphones i verden. Spillet følger blikkenslageren Mario, der skal igennem en række forskellige spilrunder og undervejs samle så mange mønter og styrkende midler som muligt. Mario bliver automatisk ved med at løbe, mens man som spiller skal styre, hvornår og hvor meget han hopper.

De første baner er gratis

»Super Mario Run« er gratis at hente, men vil man mere end til tredje niveau, skal man betale 79 kroner for at låse resten af spillet op. Derefter skal man dog ikke købe noget gennem appen.

Sammen med udgivelsen af Android-udgaven er iOS-udgaven blevet opdateret med nye figurer, og flere niveauer er nu med i gratisversionen.

Nintendo, der er japansk, har hidtil holdt sine store spilsucceser ude af mobilverdenen for ikke at skade salget af sine Wii-spillekonsoller. Første store skridt mod at fange folks interesse på de stadig mere brugte smartphonetelefoner og tavle-PCer var sidste års verdensplage, »Pokémon Go«, hvor man ved hjælp af sit mobilkamera kan gå rundt i virkeligheden og samtidig se de små Pokémon-monstre, som skal fanges.

Nintendo har hårdt brug for succeserne. Økonomien har gennem mange år været dårlig, hvilket også den nylancerede, håndholdte spillekonsol Nintendo Swatch skal rette op på.

»Super Mario Run« virker på telefoner og tavle-PCer med Android 4.2 og nyere udgaver.