Sundhedsdivision skuffer på indtjeningen

Chr. Hansens forretningsdivision Health & Nutrition kom ud af første kvartal med en omsætning på 36,0 mio. euro og et driftsresultat (EBIT) på 8,9 mio. euro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chr. Hansens forretningsdivision Health & Nutrition kom ud af første kvartal med en omsætning på 36,0 mio. euro og et driftsresultat (EBIT) på 8,9 mio. euro.

Dermed klarede divisionen sig lidt dårligere end ventet på indtjeningen. Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 35,6 mio. euro og et driftsresultat på 9,8 mio. euro i divisionen. Konsensus er baseret på medianen af syv analytikeres estimater.

Omsætningen i Health & Nutrition steg fra 32,4 mio. euro i første kvartal af sidste regnskabsår, mens resultatet af primær drift (EBIT) lød på 8,5 mio. euro. EBIT-marginen i Health & Nutrition var på 24,7 pct. mod 26,3 pct. i første kvartal. Analytikerne havde ventet en overskudsgrad på 27,5 pct.

Den organiske vækst landede på 5 pct. i kvartalet, hvor konsensus blandtsyv analytikere var en organisk vækst på 7,0 pct., mens væksten i samme periode året før lød på 29 pct.

Det er blandt andet tabet af en større kunde inden for dyrefoder, som presser væksten ned.