Sundere bankdrift afspejler hele sektoren

Danske Bank er et godt pejlemærke for resten af den danske banksektor, og det fald i nedskrivningerne, som banken oplever, vil også være tydeligt i resten af den danske banksektor.

Foto: INTS KALNINS

Det forventer Jesper Christensen, analytiker hos Alm. Brand Markets.

Danske Banks nedskrivninger faldt i andet kvartal til 924 mio. kr. i andet kvartal mod 1685 mio. kr. i andet kvartal af 2012, og ifølge Eivind Kolding er nedskrivningerne nu på et normaliseret, holdbart niveau. Men ifølge Jesper Christensen er normaliseringen også et pejlemærke for, hvordan det vil gå med resten af branchen.

»Selv om hver bank er unik i sig selv, så må vi vente, at resten af branchen følger efter,« siger Jesper Christensen og noterer, at Danske Banks nedskrivninger i Danmark ikke har været højere end resten af den danske banksektors.

På spørgsmålet om, hvornår de lavere nedskrivninger vil kunne aflæses i de danske bankers regnskaber, siger analytikeren, at de lavere nedskrivninger vil blive tydelige allerede i regnskaberne for første halvdel af 2013, der for de danske bankers vedkommende vil blive offentliggjort i løbet af august.

Hos Nordea, der afleverede halvårsregnskab 24. juli, faldt nedskrivningerne i bankens danske afdeling til 77 mio. euro i andet kvartal fra 86 mio. euro i første kvartal, et niveau som Nordea i regnskabet kalder højt. Danske Bank har generelt haft højere nedskrivninger end den svenske konkurrent gennem krisen.