Sun fyrer 3.000 før fusion

Manglende EU-godkendelse af storhandel kaster IT-gigant ud i ny fyringsrunde, der koster hver tiende medarbejder stillingen.

Sun-grundlægger Scott McNealy (til venstre) og Oracle-stifter Larry Ellison (til højre) arbejder allerede tæt sammen, men EU mangler at sige god for det store opkøb, og det koster nu stillinger. Foto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tiende medarbejder - eller 3.000 mand - skal fyres hos IT-selskabet Sun Microsystems, fordi salget af selskabet til IT-giganten Oracle trækker ud.

Sun er verdens fjerdestørste producent af servere - de store hovedcomputere. Det endnu større Oracle lagde 7,4 milliarder dollars på bordet for at overtage selskabet, men godkendelsen hos konkurrencemyndighederne i EU trækker ud, og Sun er økonomisk trængt. Sun havde håbet, at salget ville bringe økonomien på fode. I stedet bliver der nu sat en ny fyringsrunde i gang.

Sun, der var ombejlet af IBM, inden Oracle overhalede indenom og købte selskabet, har mistet 2,2 milliarder dollars i finansåret, som sluttede 30. juni.

Mister 100 mio. dollars om måneden

Ifølge Oracles topchef, Larry Ellison, mister Sun 100 millioner dollars om måneden, mens man venter på EU, som har frist frem til 19. januar til at sige ja eller nej til sammenlægningen. De amerikanske myndigheder har allerede godkendt den.

Fyringerne vil ske over det næste år og ramme alle Suns store markeder, heriblandt Nordamerika, Europa og Asien. De seneste tre år har Sun skåret 7.600 stillinger væk. I Danmark blev hver sjette fyret i juni.

EU er bekymret over opkøbets mulige indflydelse på markedet for software til databaser. Oracle er verdensførende på området, og Sun ejer den førende open source-database MySQL. For Oracle ligger potentialet i Sun dog snarere i Java-programmet, som Sun ejer, og som er et nøgleprodukt ved udvikling af Internet-sider og mobiltelefonprogrammer.