Sulten dansk bøfkæde tager endnu en bid af Tyskland

Sammen med søsterrestauranten Le Sommelier rykker den danske restaurantkæde MASH nu længere ind i Tyskland og fortsætter dermed sin internationale ekspansion.

Foto: Thomas Lekfeldt. MASH stifter og CEO hos Copenhagen Concepts (der står bag Mash) Jesper Boelskifte.
Læs mere
Fold sammen

Ambitionerne er store for selskabet bag de knivskarpe restaurantkoncepter MASH, Le Sommerlier og Umami.

MASH har i Odense for 14. dage siden åbnet den 7. restaurant i Danmark og i næsten samme bevægelse, som døren er åbnet i den fynske hovedstad, løfter administrerende direktør Jesper Boelskifte nu sløret for to nye restauranter.

MASH i Odense bliver den sidste af sin slags på dansk grund, slår direktøren for den fremadstormende kæde fast. Fremover vil der være fuld fokus på den internationale ekspansion, der skal supplere de nuværende restauranter i henholdsvis London og Hamborg.

Næste stop bliver Düsseldorf i Tyskland.

Copenhagen Concepts, som er selskabet bag MASH og Le Sommerlier, har i dag 12 restauranter i henholdsvis Danmark, England og Tyskland inklusiv to franchise-enheder i Københavns Lufthavn, der i 2015 omsatte for i alt 225 millioner kroner og havde 260 ansatte.

Nu åbner selskabet to nye restauranter i Düsseldorf i det nye Andreas Quartier. En Le Sommelier med plads til 120 personer og en MASH med plads til i alt 90 gæster.

»Düsseldorf er en sindssygt spændende by med et enormt potentiale. Det er i min optik en meget overset tysk by. Det man skal huske på er, at Düsseldorf uden sammenligning har Tysklands største opland. Samtidig er der i området omkring Düsseldorf en masse erhverv og industri, hvilket giver byen et meget internationalt snit og den har desuden et meget stærkt messesegment med 100 internationale messedage om året,« forklarer Jesper Boelskifte.

Det er særligt bøfkæden MASH, som Copenhagen Concepts frem til nu har satset på som international vækstmotor. Men nu skal det franske restaurantkoncept Le Sommerlier også op i gear.

»Det har været på tegnebrættet længe, at Le Sommerlier også skal til udlandet, og vi har de seneste år fået flere henvendelser om, at tage restauranten til udlandet. Men vi har ikke ment, at timingen var rigtig før nu,« siger han.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Foto: Copenhagen Concepts. MASH nyeste restaurant bliver i tyske Düsseldorf Fold sammen
Læs mere

I Düssseldorf vil MASH og Le Sommerlier udefra været to særskilte spisesteder, men rykker man ind i køkkenet, deler de to restauranter netop køkken.

Jesper Boelskifte forklarer, at Le Sommerlier i Düsseldorf bliver en prøveballon i forhold til, hvordan det koncept skal skæres i forhold til det internationale marked. For ambitionen om at åbne en Le Sommerlier i både London og Hamborg, hvor MASH findes i dag, er bestemt til stede.

Jesper Boelskifte har tidligere fortalt til Berlingske Business, at han ønsker at åbne to til fire restauranter i udlandet om året.