Succesrig vognmand kører mest med isoleringsmateriale

A/S Visti Christensen råder over 65 lastvognstog, primært til transport af volumengods og syv kranbiler, der kan levere byggematerialer i højden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdsdagen for disponenterne hos A/S Visti Christensen starter kl. 7.00 hver morgen, og firmaet, der i 1965 blev til en rigtig vognmandsforretning med indehaveren Visti Christensen bag rattet og med transport af lette byggematerialer som speciale, er ikke blot flyttet fra Silkeborg-området til Vamdrup, men er også vokset til 80 medarbejdere og 65 lastvogntog.

De fleste vogntog kører med lette isoleringsmaterialer til byggeriet for kunder i Sydjylland, og derfor var sammenflytningen af virksomhedens afdelinger for tre år siden til Vamdrup syd for Kolding et led i en naturlig udvikling i det tætte samarbejde imellem en transportvirksomhed og flere større kunder.

»Vi kører primært volumenkørsel, som er kørsel med materialer, der fylder meget, men vejer lidt, blandt andet isoleringsmaterialer,« siger vognmand Ole Christensen.

Går ikke op i titlerHan og hans to brødre Kent og Peder Christensen bruger helst titlen vognmand, da den er dækkende for de funktioner, de alle tre varetager i virksomheden.

»Det med titler går vi nu ikke så meget op i, vi koncentrerer os om at drive en god forretning og overholde landets love, og det har vi gjort i mange år,« siger 40-årige Ole Christensen, der startede i firmaet som 21-årig.

Familievirksomheden har netop været igennem et generationsskifte, hvor ejerkredsen blev halveret fra seks til tre, og så har vi igennem mange år haft et fast kundesamarbejde og en stabil stab af chauffører, og de sidste er jo både vores og vores kunders ambassadører udadtil.

Blandt andet har vognmandsfirmaet kun fået én bøde i de sidste ti år for overtrædelse af køre/hviletidsbestemmelserne, og det drejede sig om få minutter.

Chaufføren var uopmærksom på den anvisning, som den computer, alle 65 biler er forsynet med, havde angivet.

Computeren er en god medhjælper for både disponenter og chauffører, idet den giver en god og konstant kontakt, der er nødvendig for at skabe en effektiv daglig drift.

Således har Visti Christensen i ti år haft elektronisk booking fra sine største kunder, der blandt andet tæller Isover, ThermiSol og Styropack-koncernen, og i de seneste otte år har man udsendt fakturer via PDF-filer, fordi det både er hurtigere og mere effektivt end via brevpostvæsenet.

Ture til BornholmDen jyske vognmandsforretning må godt vokse sig større, men ifølge Ole Christensen aldrig hurtigere, end at de bevarer overblikket og den gode kontakt til både kunder og ansatte.

Visti Christensen har en lille niche, nemlig transport til Bornholm af vinduer, møbler og isoleringsmaterialer, hvortil man hver uge sender op til fire lastvognstog til solskinsøen i Østersøen.