Succeskonsulent i modvind

Han er nået til den prestigefyldte top i konsulenthuset Boston Consulting Group. Men i denne uge tabte han stort i Københavns Byret.

Det var et stort nederlag for Lars Fæste og Boston Consulting Group, at Københavns Byret i denne uge frifandt en tidligere medarbejder, der for fire år siden blev afskediget og meldt til politiet for underslæb, bedrageri og mandatsvig. (Foto: Linda Kastrup) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han sidder i toppen af et af verdens mest prestigefyldte konsulenthuse. Hans kunder tæller efter sigende blandt andre A.P. Møller - Mærsk og Carlsberg. Lars Fæste har succes, men i denne uge gik ikke alt efter planen for den 43-årige superkonsulent.

Lars Fæste og Boston Consulting Group (BCG) led et sviende stort nederlag i Københavns Byret. En tidligere ansat i konsulenthuset blev for fire år siden bortvist og meldt til politiet, men blev mandag frikendt for alle anklager.

Et nederlag for Fæste, som ellers mest har haft succes klæbende til sig. Fra han forlod universitetet, har han betrådt stillinger i erhvervslivets elite. Han begyndte i A.P. Møller - Mærsk og forsatte siden til BCG, hvor han nu i 18 år har rådgivet virksomheder om at effektivisere, omstrukturere og skabe vækst.

Og sidste sommer tog han skridtet helt op i toppen af BCG. Efter en årrække som nordisk chef trådte han ind i bestyrelsen og i den øverste operative ledelse i det amerikanske konsulentfirma, der har kunder blandt de største virksomheder i verden.

Tid til klienterne

Lars Fæste, der er kendt for at være ekspert i at udføre store forandringsprojekter, sagde dog dengang til Berlingske, at han fortsat vil bruge meget tid på kunderne.

»Jeg er selvfølgelig glad for det step opad. Men jeg vil fortsat bruge mindst 70 procent af min tid på klien­ter, det vil altid være min førsteprioritet,« sagde Fæste.

Efter så mange år i den samme organisation er det nærliggende at se Fæste som en tryghedsnarkoman. Men tiden i BCG har budt på masser af udfordringer flere steder på kloden, hvor nye udfordringer er kommet på stribe. Han har arbejdet for konsulentvirksomheden i både Chicago, Helsinki og Moskva. I de to sidstnævnte byer som leder af de nationale divisioner.

Sidste år steg han igen i graderne og satte sig – som den første dansker – i topledelsen af BCG. Her er han med til at lede de 11.000 BCG-ansatte, som arbejder på 86 kontorer rundt om i verden.

Medarbejder blev frifundet

I denne uge kom han dog i modvind. I en besynderlig sag havde BCG afskediget en konsulent og meldt vedkommende til politiet for underslæb, bedrageri og mandatsvig. Alt det skete tilbage i 2012, hvor den tidligere ansatte i BCG – som er beskyttet af navneforbud – ifølge anklagen skulle have brugt næsten 150.000 kroner af BCGs penge på hotelovernatning­er i København, på en ­brobizz til Øresundsbroen og på restaurant­besøg.

Men alle påstandene blev i denne uge fejet af banen af retten, og den pågældende – der nu er skiftet til ærkerivalen McKinsey – blev pure frifundet. Fæste og BCG har ikke taget stilling til, om der nu skal føres et civilt søgsmål mod den frifundne konsulent.

Det kan han overveje i sit hjem i Gentofte, hvor han bor sammen med sine tre børn og sin hustru. Konsulentchefen ejer desuden en båd sammen med sin søster og bruger gerne sin sparsomme fritid til en tur på vandet.