Succesfulde iværksættere giver næste generation et boost

Juryen bag Berlingske Business Boost har prøvet det hele: Fra ingenting til masser af succes - og nye udfordringer eller endda forfra igen.

Mette Lykke, Louise Ertman Baunsgaard, Martin Thorborg, Rasmus Schmiegelow fotobyline: Thomas Lekfeld. Christian Stadil fotobyline: Niels Ahlmann Olesen. Fold sammen
Læs mere

Berlingske Business skriver i forvejen massivt om iværksættere og iværksætteri, og med Business Boost tager vi næste skridt og går aktivt ind og giver den danske iværksætterkultur et skub med på vejen.

Vi har brug for, at iværksætterkulturen vinder frem i endnu højere grad, og til at hjælpe de nye ideer på vej har vi sammensat et aldeles kompetent panel:

Martin Thorborg, Mette Lykke, Louise Ertman Baunsgaard, Christian Stadil og Rasmus Schmiegelow giver de 10 udvalgte iværksættere i Berlingske Business Boost et konstruktivt skub i ryggen og gode råd om eventuelt svage punkter i planerne.​

Martin Thorborg
Den første, store handel var lige ved at gå i vasken på grund af en fejl og en plakatfuld advokat. Martin Thorborg gik ud af skolen efter 9. klasse og har siden solgt virksomheder for hundredvis af millioner kroner: »Man behøver ikke gå i jakkesæt for at få succes.«

Martin Thorborg til iværksættere: »Hvor meget smerte kan du tage?«

Mette Lykke
Fitness-appen Endomondo står for mange iværksættere som et ikon: Salget til en amerikansk sportstøjsgigant indbragte over en halv milliard kroner. Mette Lykke fulgte med i handlen, men det var ikke lykken for hende: Direktøren har forladt sit livsværk for at finde iværksætterglæden igen med madspild-appen Too Good To Go.

Louise Ertman Baunsgaard
Stifteren af Letz Sushi solgte først halvdelen og så hele forretningen - fremover står der stresscoach og Business Angel på visitkortet. Louise Ertman Baunsgaard søger efter ildsjæle, navnligt kvinder, der mangler sparring til en ide, der kan gøre en forskel i samfundet og samtidigt skabe en god indtjening. Første investering er i uddannelsessystemet Knowmio.

Sushi-dronningen: Her trykker skoen for kvindelige iværksættere

Christian Stadil

Vi kender ham som Mr. Hummel, men familievirksomheden Thornico indeholder et næsten uoverskueligt væld af selskaber inden for et utal af brancher fra rederier over maskiner til fødevarer. Alligevel har Christian Stadil plads til flere gode ideer til porteføljen; han er en meget erfaren og meget aktiv investor i en bred vifte af iværksættervirksomheder.

Rasmus Schmiegelow
Det var drømmen om pengene, som først fik Rasmus Schmiegelow til at droppe jobbet som succesfuld advokat i Mærsk og blive selvstændig. Så kom et nederlag, der lærte ham flere ting, end nogen uddannelse kunne have gjort - og ballasten til bagefter at få succes med Goodiebox og til at hjælpe andre iværksættere gennem HippoCorn.


Læs mere og meld din ide ind på businessboost.business.dk

LÆS MERE