Succesfuld sneakersbutik for kvinder vil til udlandet

Butikken Naked, der sælger sneakers til kvinder, har leveret et millionoverskud for 2016, og nu vil den danske sneakershop ekspandere til udlandet.

Sneakershoppen Naked har stor succes hos kvinder med en forkærlighed for sneakers. Faktisk har succesen været så stor, at butikkerne i København flere gange ved åbningstid har været mødt af lange køer af kvinder, der vil have fingrene i helt bestemte par sko. Nu drømmer sneakershoppen om at erobre udlandet, skriver Børsen.

»Vi har momentum lige nu – både Naked og sneakerbranchen, som vi ikke bør gå glip af. Derfor er det vigtigt, at vi griber det og sørger for at handle forholdsvist hurtigt ved at etablere os i udlandet,« siger topchef Stine Lindholm Pedersen, der ejer firmaet med sin gode ven Tommas Olsen, til Børsen.

Regnskabet for 2016 viser et rekordoverskud på 6,2 mio. kr. før skat, og det er en stigning på 13 procent fra året før. Det er på trods af, at regnskaber kun tæller de første ni måneder af 2016, hvorfor julehandlen ikke er talt med. Og den stigende vækst er ikke fremmed for Naked, der er vokset med 323 procent siden 2012, skriver Børsen.

Topchefen Stine Lindholm Pedersen fortæller til Børsen, at de to ejere har planer om at åbne butikker i Berlin, Paris, London og New York, og den første butik skal gerne åbne inden for et år. De mangler dog en investor, der skal sætte skub i den udenlandske omsætning, og de er derfor lige nu på udkig efter den rigtige til at skyde penge i projektet.

45 procent af onlineomsætningen kommer allerede nu fra eksport, og derfor tror Naked-ejerne på, at der er stort vækstpotentiale ved at udvide til udlandet, fortæller Tommas Olsen til Børsen.

Udover sneakerbutikkens webshop findes der lige nu to fysiske butikker i København, men til april vil der komme endnu en butik i Aarhus.

Sneakershoppen sælger kendte mærker, men ejerne arbejder også sammen med blandt andet giganterne Nike og Adidas om at designe egne sneakers, der udkommer i begrænset antal, og det er blandt andet disse sko, der får kvinder til at lægge sig i kø foran butikken inden åbningstid.