Styrtdyk for elektronikgigant

Der er stort set intet af overskuddet tilbage hos den sydkoreanske mobil- og fladskærmsproducent LG.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens største elektronikgiganter har fået høvlet mere end 90 procent af overskuddet.

Sydkoreanske LG Electronics, der producerer bl.a. mobiltelefoner, computerskærme, fladskærmsfjernsyn og computere, fremlagde mandag sit tredjekvartalsregnskab, og det er trist læsning. Indtjeningen hos verdens fjerdestørste elektronikproducent var på 24,9 milliarder won (105 millioner danske kroner). Det er hele 92,7 procent mindre end for et år siden - også selv om salget steg med 21 procent til 6,89 billioner won (29,1 milliarder kroner).

Det er samtidig første gang i seks kvartaler, at overskuddet falder.

Svag valuta koster dyrt

LG forklarer selv faldet med, at den sydkoreanske valuta er blevet svagere. Derfor er det blevet dyrere at have gæld i udenlandsk valuta. Den amerikanske dollar ligger således 14,5 procent højere end den sydkoreanske won, end den gjorde for et år siden.

Et voksende salg af mobiltelefoner og fladskærmsfjernsyn afbøder styrtdykket for LG, men analytikere forudser sværere tider for også disse to produkter, selv om julehandelen traditionelt er al forbrugerelektroniks højtid. LG forventer fortsat at runde 100 millioner solgte mobiltelefoner på verdensplan ved årets udgang.